13 Ağustos 2011 Cumartesi

Balkan Böreği

Balkan Böreği

Malzemeler

İçi için

-       2 kuru soğan

-       3 çarliston biber

-       2 domates

-       1 bostan yada 2 patlıcan

-       Yarım demet maydonoz

-       Tuz,karabiber

-       5 yemek k. sıvıyağ

-       1 kesme şeker



Hamuru için

-       1 yumurta sarısı

-       2 su b. un

-       Yarım su b. su

-       1 yemek k.zeytinyağı. Hamuru açmak için 2 yemek k. un ve tereyağ



-       Yapılışı



Soğanlar piyazlık doğranarak sıvıyağda sotelenir.

Biberler ince kıyılır ve soğana eklenir.

Patlıcanlar küçük doğranır ve bibere eklenir.

Domates küp küp doğranarak sotelenen sebzelere ilave edilir.

Şeker,tuz ve karabiber eklenir.En son ince kıyılan maydonoz

eklenerek ocağın altı kapatılır.

Hamur için gereken malzemeler karıştırılır ve yoğrulur.

ikiye bölünür.Tereyağ eritilir. Hamur açılacak zemine un serpilir.

2 hamur parçası merdane yardımıyla tabak kadar açılır.Üzerine tereyağ ve un dökülerek biraz daha büyütülür.

Tepsinin altı hafif yağlanır.1. hamur serilir.Araya harç dökülür.

2. hamurda serilir.Kenarları hafifçe bastırılır.Üzerine azıcık tereyağ sürülür.200 derecede 40 dk.pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...