23 Ağustos 2011 Salı

SÜZME KARA ORMAN ÇORBASI

SÜZME KARA ORMAN ÇORBASI

Malzemeler

-       2 su b.yeşil mercimek

-       1 soğan

-       8 su b.su

-       4 yemek k.tereyağ

-       1 yemek k.un

-       Tuz,karabiber

Yapılışı

Mercimek,soğan ve su düdüklü tencerede 30 dk pişirilir.

Daha sonra ince tel süzgeçten geçirilir.İlk suyu aktıktan sonra süzgeçte kalan posa tel çırpıcı

ya da kaşık yardımıyla iyice ezilerek katı olan suyuda çıkarılır. Tel süzgecin altı katı olan tortuyu

tutar ,siz kaşıkla sıyırıp çorbaya ilave edin. Bu işlem 10 dk sürüyor. Ama sabredin sonuç

mükemmel. Tereyağ eritilip un ilave edilir.Şöyle bir karıştırılıp,baharatlar da çorbaya eklenir.

5 dk. daha çorba kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...