23 Ağustos 2011 Salı

VENEDİK PATLICAN

VENEDİK PATLICAN

Malzemeler

-       3 adet bostan patlıcan

-       Yarım kg.kuşbaşı dana eti ve 1 su b.su

-       1 yemeklik doğranmış soğan

-       1 paket kültür mantarı(küçük doğranmış)

-       2 adet küçük doğranmış domates

-       4 küçük doğranmış sivri biber

-       Tuz ,karabiber

-       2 yemek k.sıvıyağ

-       Yarım su b. rende kaşar peynir

-       Ayrıca kızartma işlemi için sıvıyağ

Yapılışı

Bostan patlıcanlarının içi güzelce çıkarılıp küçük doğranarak kızartılır.Et düdüklü tencerede su

ilave edilerek 30 dk pişirilir.

Sonra içine sıvıyağ,soğan ve mantar eklenir. Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

Baharatlar ve biber ilave edilir.5 dk daha pişirildikten sonra domates ve kızartılan patlıcan içleri

 eklenip 5 dk sotelenir. Güzelce suyunu çeken harç bostan patlıcanlarının içine doldurularak 175

derecelik fırında 10 dk fırınlanır.En son üzerlerine kaşar rendesi konulup kaşarın üzeri

kızarıncaya kadar tekrar fırınlanır.


3 yorum:

  1. afiyetler olsun..

    ama bizim Bostan patlıcanımız ne zamandır Venediklilerin olmuş ?
    :=)

    www. bir dut masalı- nUnU

    YanıtlaSil
  2. hani gondol formundaya o bakımdan yaniiiiiiiiiiiiiii

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Pınarcım,
    Bu yemeği patlıcan sever biri olarak en kısa zamanda denemek istiyorum. Nefis görünüyor:))) Ellerine sağlık,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil